[FOTO] Trzeci dzień warsztatów kulinarnych w CAL w Kłodzku za nami

czwartek, 21.4.2022 11:29 393 0

Trzeci dzień warsztatów kulinarnych w Centrum Aktywności Lokalnej w Kłodzku, prowadzonych przez Waldemara Załuskiego - właściciela Największa w Polsce "Patelnia & Brytfanna" plenerowa za nami!

Kolejny niezwykly dzień - tym razem dla dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 7w w Kłodzku oraz dzieci przybyłych do nas z Ukrainy. Uczestników przywitał burmistrz Kłodzka Michał Piszko, życząc wszystkim udanego i owocnego spotkania, bogatego w nowe doświadczenia. Tematem tego spotkania było: "Gul Gul kukurykuuu kotleciki na patyku".

Dzieci przygotowywały dania z mięsa drobiowego. Przy okazji dzieci poznały rodzaje mięsa drobiowego i uczyły się je rozpoznawać. Nie zabrakło również świeżych i zdrowych warzyw, które stanowiły dopełnienie wczorajszego jadłospisu. Serdecznie dziękujemy za pomoc Pani tłumaczce oraz młodzieży z Kłodzka Szkoła Przedsiębiorczości - za wsparcie, kulinarną pomoc i dbanie o bezpieczeństwo uczestników warsztatów.

Centrum Aktywności Lokalnej składa podziękowania za pomoc pani tłumaczce oraz młodzieży z Kłodzka Szkoła Przedsiębiorczości - za wsparcie, kulinarną pomoc i dbanie o bezpieczeństwo uczestników warsztatów. Podziękowania skierowano również do sponsorów warsztatów, bez których nie mogłyby one zaistnieć: panu Waldemarowi Załuskiemu - prowadzącemu warsztaty kulinarne, który swą praca i ogromnym sercem uczy dzieci kulinarnych trików i wprowadza je w świat gastronomii, z uśmiechem i zabawą. Wdzięczność okazano sieci hipermarketów Carrefour, za dostarczenie niezbędnych składników spożywczych - i nie tylko, oraz firmie Globe Badania Kliniczne, a w szczególności Pani Annie Jachna, za pomoc organizacyjną i merytoryczna warsztatów. Organizatorzy dziękują wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do teho, by te warsztaty mogły się odbywać i wzniecać na twarzach dzieci uśmiech i ubogacać ich życiowe i kulinarne doświadczenia!

CAL w Kłodzku [FB]

Dodaj komentarz

Komentarze (0)