"Chwasty od kuchni". Oryginalne i proste przepisy z chwastami w roli głównej
Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Jak myślisz, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji?
Odkryj potencjał ukryty w chwastach i naucz się tworzyć dania, które są pyszne, zdrowe i nietuzinkowe!
Twoim przewodnikiem po nieodkrytym, bogatym w smaki świecie chwastów będzie Piotr Ciemny.
To twórca inicjatywy „Chwasty od Kuchni”, dzięki której dzieli się swoją pasją i miłością do dzikiej natury, ziół i chwastów. Nazywa siebie „adwokatem chwastów”, roślin zapomnianych w naszej kulturze i życiu codziennym. Za swoją misję uznał przedstawienie ich na nowo i w dobrym świetle. Na co dzień profesjonalny kucharz, miłośnik natury i długich spacerów po lesie.
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące.
Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do Twojej kuchni.
Dowiedz się, jak smakują:
- pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką,
- marynowane czereśnie z rumiankiem,
- szampan z kwiatów,
- ocet z porzeczek z płatkami róży i przytulią wonną.
Premiera książki „Chwasty od kuchni” już 19 maja!
Dodaj komentarz
Komentarze (0)