Kulinarne warsztaty zdobienia mazurków nabierają tempa [Foto]
Ozdabianie ciasta mazurka to kwestia indywidualnych upodobań i kreatywności. Tradycyjnie mazurki ozdabia się karmelem i orzechami, ale można użyć też bakalii, kandyzowane owoce, płatki kokosowe, posypki itp. Jeśli z pomocą przychodzą gospodynie z KGW Witoszów Dolny, a także seniorzy z Klubu Seniora w Bystrzycy Górnej, czy Grodziszcza to takie wielkanocne specjały muszą się udać.
Przekonali się o tym uczestnicy kolejnych warsztatów kulinarnych „MAZURKOWY ZAWRÓT GŁOWY" w Witoszowie Dolnym, Bystrzycy Górnej i Grodziszczu. Młodzi kucharze i cukiernicy słuchali cennych wskazówek od swoich pań z koła gospodyń czy klubu seniora. To wspaniałe, że seniorzy przekazują swoją wiedzę i umiejętności dzieciom! Pieczenie ciasta to nie tylko przyjemna forma spędzania czasu, ale także doskonała okazja do nauki samodzielności i kreatywności.
Z pewnością ta wiedza zaprocentuje w przyszłości - podkreśla Krzysztof Jas, dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury Sportu i Rekreacji, organizator przedsięwzięcia.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)