Kulinarne wyzwania w ósemce

czwartek, 4.10.2018 09:40 1184 0

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8. 3 października 2018 r. uczniowie klasy 2B podjęli kulinarne wyzwanie i własnoręcznie przyrządzili pyszne i zdrowe kanapki.

Na stolikach drugoklasistów znalazły się m.in.: ciemne pieczywo, masło, pomidory, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórki, sałata, rzodkiewki, kiełki, szczypiorek, natka pietruszki, rzeżucha i różne zioła. Po starannym umyciu rąk, założeniu fartuszków i kucharskich czapek oraz przygotowaniu stanowisk, uczniowie zabrali się ochoczo do pracy. Wszyscy bardzo się starali, aby każda kanapka wyglądała wyjątkowo.

Po wykonaniu zadania dzieci przystąpiły do degustacji swoich kulinarnych dzieł sztuki. Kanapki nie tylko były pyszne i zdrowe, ale i pięknie ozdobione. I nawet największe niejadki zjadały swoją porcję z ogromnym apetytem.

Samodzielne wykonanie kanapek było dla dzieci nie tylko przyjemnością, ale dało im możliwość kształcenia odpowiednich nawyków żywieniowych, rozwinęło kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)