Mistrz kulinarny ZSH-T

czwartek, 14.3.2019 09:23 1592 0

11 marca odbył się finał drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego MISTRZ KULINARNY ZSH-T, pod hasłem ZAKĄSKI Z MIĘSA ZWIERZĄT RZEŹNYCH I PODROBÓW. Finał konkursu polegał na przygotowaniu zakąsek według własnej receptury.

Jury w składzie: Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły,  Paulina Wysk i  Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy,  Emilia Młynarczuk nauczyciel przedmiotów zawodowych,  Weronika Szaradowska mistrz kulinarny ZSH-T poprzedniej edycji, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury. Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.

Ostatecznie I miejsce zajęła Daria Globisz, która,  II miejsce – Natalia Jankowska, III miejsce – Elżbieta Drabik, wyróżnienie otrzymali: Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.

Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta Mierzejewska, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michał Buchowski – firma LUCKY DICE, Joanna Dolińska – Romanowicz– kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, Jerzy Sosnowski  - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja FADO, Bartosz Zatorski – kino CINEMA 3 D, Sylwia Kamińska – Centrum Dietetyczne NATUR HOUSE w Świdnicy, Katarzyna i Marcin Młynarkiewicz, Marzenia i Stanisław Chojeccy – cukiernia CHOJECCY w Świdnicy, Natalia Olendzka– restauracja MIRJAM 2 w Świebodzicach.

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)