Pierwsza w powiecie świdnickim kolacja degustacyjna. Skorzystaj z okazji!

poniedziałek, 24.4.2023 20:21 3167

28 kwietnia gości Sielskiego Wzgórza w Lutomi Górnej czeka wyjątkowy wieczór. Pięciu szefów kuchni będzie serwować swoje popisowe dania podczas pierwszej w powiecie świdnickim kolacji degustacyjnej. Pyszne jedzenie i degustacja win, a wszystko przy muzyce na żywo. Restauracja Sielskie Wzgórze serdecznie zaprasza. Ilość miejsc ograniczona. REZERWACJE TEL. 785 570 700

 Kolacja degustacyjna będzie wyjątkowym wydarzeniem. Szefowie kuchni przygotują wspólne menu, a każdy indywidualnie stworzy dla Państwa własne danie, o którym osobiście opowie podczas kolacji. Gościom zaprezentują swoje umiejętności:

Krzysztof Zimnocha, szef kuchni hotelu Bardo. Doświadczenie zdobywał gotując z ikonami polskiej gastronomi, na stażach i konkursach. Na co dzień praktykuje europejską kuchnię opartą na regionalnych produktach z nowoczesnym akcentem.

Paweł Kucharski, szef kuchni restauracji Mamma Mia w Karpaczu, który specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej i polskiej, stawia na bogactwo lokalnych produktów smaków i barw, które królują na jego talerzach. Kucharz z 10 letnim stażem, a od 5 lat szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracjach, hotelach i pałacach w całej Polsce. Jego kulinarnym autorytetem jest wybitny chef Massimo Bottura. Odbył staże u najlepszy szefów kuchni w kraju, uczestnik wielu prestiżowych konkursów kulinarnych.

Mateusz Szpytma, szef kuchni Pałacu Brunów. Ambitny profesjonalista, który wciąż odkrywa nowe receptury i łączy niestandardowe smaki. Ma za sobą 14 lat pracy zawodowej. Kilka lat spędził w Pałacu Wojanów i Pałacu Paulinum w Jeleniej Górze, gdzie przeszedł drogę od kucharza do szefa kuchni. Pałac Łagów był kolejnym miejscem, w którym nadzorował pracę kuchni i kreował swoje autorskie menu. W 2018 r. objął stanowisko szefa kuchni w Pałacu Brunów. Uważa, że doskonałości nie można osiągnąć bez ciągłego dokształcania się i poszukania nowych wyzwań.

Brał udział w wielu kursach i warsztatach m.in. kurs kuchni molekularnej z Jeanem Bos oraz kurs carvingu. Oba te zagadnienia fascynują go, a ich zgłębianie pobudza kreatywność i zdecydowanie podkreśla indywidualizm jego własnych potraw. Jego kuchnia opiera się głównie na nowoczesnej kuchni polskiej, ale czerpie również z kuchni włoskiej i tajskiej.

Na swoich warsztatach powtarza uczestnikom, że w kuchni ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Patrząc i smakując jego dań, jesteśmy pewni, że wyobraźni mu nie brakuje, stąd wciąż potrafi zaskakiwać i kusić smakami swych autorskich dań.

Kamil Kowal, zastępca szefa kuchni w restauracji Mamma Mia w Karpaczu Kamil Kowal. Interesuje go kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie. Dzięki uczestniczeniu w wielu szkolenia i pokazach kulinarnych, cały czas wzbogaca swoje doświadczenie. W swoich daniach ceni sobie smak, szczegół tkwi w prostocie.

 

Beata Gąska, szefowa kuchni i właścicielka Restauracji Sielskie Wzgórze- gospodarza kolacji degustacyjnej. Jest pasjonatką gotowania, umiejętności zdobywała na warsztatach u najlepszych szefów kuchni. Wraz z wybitnymi kucharzami stworzy kulinarną podróż pełną smaku z regionalnych produktów.   Jej restauracja to gwarancja dobrej kuchni, ale także miejsce gdzie można się zrelaksować i odpocząć od zgiełku codzienności.

Kolacja degustacyjna to nie tylko święto restauracji, popis umiejętności i fantazji kulinarnych szefów kuchni, ekskluzywna forma delektowania się smakami, ale również doskonała okazja do poznania wyśmienitych produktów regionalnych producentów żywności, z którymi kucharze stale współpracują.

Są wśród nich:

 - Skarby Lutomi z domowymi przetworami - https://www.facebook.com/people/Skarby-Lutomii/100064855026228/?paipv=0&eav=AfaULFN4b6hUSlh_myeBck9uj8Menomt_DQGfSMMeOys3l5R9kDwD-mFOqT_w8o4TMQ&_rdr

- Mleczne Smaki Ewy Cietrzewskiej z Lutomi - https://www.facebook.com/profile.php?id=100086765357570

- Lawendowa Sowa z Lutomi Górnej - http://lawendowa-sowa.pl/

- Winnica Świdnicka - https://www.winnicaswidnicka.eu/

- Sery Lutomierskie z Gór Sowich - https://serylutomierskie.pl/ , organizator Targów Zdrowej Żywności Prosto od Rolnika

- Pstrąg Kłodzki- Ośrodek Hodowli Pstrąga w Ścinawce Średniej - https://www.facebook.com/Pstr%C4%85g-K%C5%82odzki-O%C5%9Brodek-Hodowli-Pstr%C4%85ga-573564389374800/

- Ekologiczne Gospodarstwo Anna Górska, dostawca świeżych i ekologicznych warzyw - https://klos-sklep.pl/sklep/anna-gorska/

- Beata Hauzer, która oprócz kosmetologii zajmuje się również wytwarzaniem pięknych świec sojowych. Będą one ozdobą restauracyjnych stołów - https://www.facebook.com/profile.php?id=100038005428917

- Firma MIGRÓD Wojciech Mitek z Grodziszcza, który zadba o oświetlenie ogrodowe- https://www.facebook.com/migrodPL/?locale=pl_PL