Znamy listę wystawców marcowego Targu Ziemi! Kto wpada w najbliższą niedzielę do Tarnawy?

wtorek, 27.2.2024 12:00 829 1

Przed nami marcowa edycja Targu Ziemi130! W niedzielę, 4 lutego targowisko zadebiutowało w nowej lokalizacji - Gospodarstwie Ekologicznym państwa Ożgów w niewielkiej Tarnawie w gminie Żarów. Na miłośników zdrowej żywności, rękodzieła i rozmaitych wyborów w najbliższą niedzielę, 3 marca od godz. 11.00 czekać będą następujący wystawcy:

– Ekologiczne Gospodarstwo Rodzinne Ożga – mąka ze starej odmiany pszenicy Ostki Grodkowickiej Gruboziarnistej różne typy, otręby, mąka orkiszowa, żytnia, kaszka manna, powraca długo wyczekiwane TOFU i „mleko sojowe”
– Aromatyczna Pracownia- kamionki do aromatoterapii,
– Betty B. – dobrze znane czapki wełniane, biżuteria z naturalnych kamieni,
– Kiszonki Sznajderów z doliny Baryczy
– Jola i jej przepyszne pierogi w kilku odsłonach
– Kadoo- czapki wełniane ręcznej roboty,
– Barbara Łazarz. Warzywa kiszone i marynowane w słoiczkach, keczupy, sosy do makaronów, octy, chleby żytnie na zakwasie, pasztety i kotleciki warzywne.
– Octy owocowe, a z nimi humusy, gąszcze i oczywiście octy ze wszystkiego,
– Cydr Radosny- jakościowe cydry ze starych odmian jabłoni
– Winnica Świdnicka- wina z Makowic,
– Anki cuda Wianki – Wianki, dekoracje z naturalnych roślin oraz obrazy z mchu,
– Bery decor – lokalna moda z lnu i innych naturalnych tkanin,
–  Perłowe sploty – makramy,
– Browar Łażany,
– Dolnośląski Mazur- Katarzyna Puszcz-Mazur -OLEJ SŁONECZNIKOWY, OLEJ RZEPAKOWY, OLEJE Z DODATKIEM ZIÓŁ, CZOSNKIEM I PAPRYKĄ,
– Pyszna Zofia – chałki, bułeczki na podmłodzie, chleb żytnio-orkiszowy, paluchy z makiem i sezamem,
– Jira Ceramics & Art – Ceramika
– Pasieka Gołaszyce – miód od Łukasza, zdrowa słodycz, obłędna chałwa
– Robótki Karolka- rękodzieło wykonywane na drutach i szydełku
– Z Natury Lepsze- Mydlarnia- Mydlarnia – kosmetyki z natury, mydło kozie!
– Sernica Dolnośląska – gouda owcza I KOZIA dłuuuugo dojrzewająca,
– Serowarnia Strużańska – nabiał owczy wszelaki,
– Gospodarstwo Rolne Szczypiorki- wędliny przetwory mięsne, jaja, nabiał wyłącznie z własnego gospodarstwa
– Gospodarstwo Malinowskich w Ciepłowodach miody smakowe i z dodatkami ziołowymi (z malinami, a cytryną, z rokitnikiem, z aronią, z pokrzywą, z kakao, z kakao i miętą, z propolisem) syropy: z kwiatów czarnego bzu, z tymianku, z mniszka, z mięty, z kurdybanka, z melisy, octy: z płatków róży, z mniszka, z jaśminowca, krem z kasztanów jadalnych, oraz pierniki
– KUCHNIA domowa – Skarby Lasu- Zofia Kowalczyk -soki, koncentraty, dżemy z owoców leśnych, unikalne rzemiosło ręczne z owoców wg starych receptur,
– Dyniowy zakątek – dynia od A do Z,
– Wańczykówka – nabiał krowi i owczy w mistrzowskim wykonaniu,
– Kozłonoga Gospodarstwo Kozie – chleb PRZEżytni, pradawny z pieca chlebowego opalanego drewnem na mąkach biodynamicznych, sery, jogurty, kefiry kozie z mleka kóz własnych, pierogi kozie, świeże kozie mleko, kefir, jogurty,
– Jagodowe pole – cuda z borówki amerykańskiej z naturalnej uprawy
– Ziołowe Pola – kadzidła z ziół i kwiatów, świece ziołowe,
– Eko-Ar Przetwory z Aronii, Bio Jabłko – ekologiczne soki i przetwory,
– Pasieka Spod Ślęży- Krzysztof Staryszak,
– Ostre Sztosy – diabelnie ostre sosy,
– Monika Kołataj – swetry robione na drutach,
– Banaś Gospodarstwo Sadowniczo-Ogrodnicze
– Malinowy sad – ekologiczne gospodarstwo spod Sobótki, przetwory owocowe, soki malinowe,
– BIOslavic Garden – przepyszne soki z czereśni i inne rarytasy
– Polna.ja – biżuteria z suszonymi kwiatami zalana żywicą
– Stary Sad – pyszności zamknięte w słoiku
– Barbara Asłamowicz – haft matematyczny

- Jak ten czas szybko mija. Dopiero co witaliśmy Was na otwarciu w Tarnawie, a już zapraszamy na kolejną marcową edycję Targu Ziemi 130 w niedzielę, 3 marca od 11.00 do 15.00. Wiemy, że chcecie uzupełnić swoje zapasy u Waszych ulubionych dostawców i liczymy, że przybędziecie licznie tak jak ostatnio. Ci co jeszcze nas nie znają to tym bardziej wpadnijcie, posmakujcie i zostańcie z nami na dłużej, gwarantujemy, że na pewno coś dla siebie znajdziecie. Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo - przekazują organizatorzy.

foto: doba.pl

Przeczytaj komentarze (1)

Komentarze (1)

Xara wtorek, 27.02.2024 16:11
Ja już nie kupuje od takich bo można się przekręcić.