Klikając "Akceptuję", wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookie na Twoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Zgłoś
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klasyczny bochenek WIEJSKI

skład: mąka pszenna chlebowa, zakwas żytni 2000, woda, sól

Wypiek chleba:
  • Nasze chleby rzemieślnicze wypiekamy na zakwasie naturalnym.
  • Pieczemy małe ilości pod konkretne zamówienie.
  • Pyszne i zdrowe chleby wypiekamy poniedziałek, środę i piątek.
  • Zamówiony chleb możesz odebrać osobiście.

Wcześniej prosimy o tel. 535 880 585


Jak powstaje nasz chleb?


  • Nasze chleby wypiekane są na naturalnym zakwasie, który codziennie dokarmiamy.
  • Zakwas to połączenie mąki i wody. Rozwijają się w nim dzikie drożdże oraz bakterie kwasu mlekowego. Takie same bakterie, jak te które występują w żywności uznane za probiotyczne. I to właśnie one są odpowiedzialne za to, że chleb pieczony na zakwasie jest doskonały dla naszego organizmu.
  • Do wypieku chlebów używamy mąki z polskiego młyna.
  • Dokładamy całą naszą pasję, żeby chleby były najlepszej jakości.
  • O naszym chlebie można powiedzieć, że jest tradycyjny, prawdziwy i wartościowy.


Jak jedzenie chleba na naturalnym zakwasie wpływa na nasz organizm?


  • Naturalny kwas mlekowy zawarty w pieczywie ma szczególnie ważną rolę w regulowaniu układu pokarmowego, regulując jego pH
  • Chleb na zakwasie zawiera mniej węglowodanów
  • Ma pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową
  • Zawiera dwa rodzaje substancji sprzyjającym trawieniu: błonnik i probiotyki
  • Doskonale chroni komórki przed toksycznym działaniem wolnych rodników i stymuluje prawidłowe działanie tarczycy
  • Bakterie kwasu mlekowego w przewodzie pokarmowym hamują rozwój bakterii chorobotwórczych
  • Długotrwała fermentacja mlekowa rozkłada kwas fitynowy występujący w zbożach, uniemożliwiający przyswajanie cennych mikroelementów, takich jak żelazo, cynk, miedź, kobalt, mangan, tylko chleb na klasycznym pięciofazowym zakwasie zawiera komplet mikroelementów


0
0
0
0

Zaloguj się lub zarejestruj aby móc komentować

0 komentarzy