Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”
Wielkanoc tuż tuż. Niektórzy już przygotowują się do tych wyjątkowych świąt zastanawiając się, co przygotować na świąteczny stół. A przecież na pewno nie może na nim zabraknąć jajek. W poszukiwaniu ciekawych przepisów z jajkiem w roli głównej Centrum Kultury w Czarnym Borze ogłasza Konkurs Kulinarny „Wielkanocne Wariacje Jajeczne”.
Przedmiotem konkursu jest potrawa, której głównym składnikiem jest jajko i jest ona samodzielnym posiłkiem (odpadają więc sosy, dipy, majonezy itp.). Warunkiem udziału w konkursie jest dostarczenie do siedziby Biblioteki + Centrum Kultury w Czarnym Borze, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 4 kwietnia 2017r, wypełnionej karty zgłoszeniowej. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu do 3 potraw. Uczestnicy konkursu są zobowiązani do dostarczenia w dniu 10 kwietnia 2017 o godzinie 17.00 wcześniej przygotowanych potraw na miejsce oficjalnego rozstrzygnięcia konkursu, czyli do siedziby Centrum Kultury w Czarnym Borze. Ilość przygotowanej potrawy musi być wystarczająca dla 4 członków komisji oceniającej. Oceny potraw i wyboru laureatów dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatorów. Oceniane będą :
- smak potrawy ( w skali 1-10 punktów)
- wygląd potrawy ( w skali 1-10 punktów)
- oryginalność potrawy ( w skali 1-5)
Komisja konkursowa wyłoni z każdej kategorii wiekowej po trzy zwycięskie miejsca. Cenne nagrody rzeczowe zostaną wręczone przez Organizatorów od razu po wyłonieniu zwycięzców.
Formularz i regulamin konkursu: kliknij TUTAJ
źródło: Biblioteka + Centrum Kultury w Czarnym Borze
Dodaj komentarz
Komentarze (0)