Gmina Walim na Międzynarodowych Targach Kultury
Międzynarodowe Targi Turystyczne są idealnym miejscem dla osób poszukujących atrakcyjnej oferty wakacyjnej, wyjazdów weekendowych, czy też spędzenia interesującego dnia z dala od zgiełku miasta. Są one również doskonałą możliwością dla wystawców, prezentujących potencjał turystyczny swojego mikroregionu, a także okazją, aby być zauważonym i zapamiętanym na długi czas.
Dlatego też Gmina Walim, pragnąc zaprezentować “Krainę sowiogórskich tajemnic” gościła w dniach 17 – 19 marca 2017 roku w hali EXPO-Łódź podczas XXIII targów pn. “Regiony Turystyczne – NA STYKU KULTUR” oraz w terminie 01 – 02 kwietnia 2017 r. w Torańskim Centrum Targowym “Park” podczas targów turystycznych pn. “Wypoczynek 2017”. Wspierani przez Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu oraz grupę “Zjednoczeni Pasją” pojawili się wśród polskich i zagranicznych wystawców, aby w myśl tegorocznego hasła targów łódzkich “Daj się urzec”, osobiście oczarować i zachęcić do odwiedzenia naszej “Małej Ojczyzny”.
Nic bowiem tak nie zachęca, jak bezpośredni, szczery kontakt i zaprezentowanie bogatej oferty, poprzez ukazanie wszystkich walorów Krainy sowiogórskich tajemnic. Dzięki rozmowie, nawiązywaniu bliższych relacji, była możliwość przekonania do zawitania w Gminie Walim zarówno tych, którzy jeszcze tutaj nie byli, by na własne oczu ujrzeli piękno nas otaczające, jak i osób znających ten teren, aby osobiście odkryli wszelkie zmiany tu zachodzące. Przedstawiciele gminy Walim zapraszali na wydarzenia kulturalno – rozrywkowe, rozdawali ulotki i foldery promocyjne, odpowiadali na liczne pytania oraz wyjaśniali wszelkie wątpliwości.
Przy walimskim stoisku zatrzymywało się liczne grono zainteresowanych przygotowaną ofertą. Jednakże największym powodzeniem cieszyły się dwie sowy – jak zawsze – chętnie pozujące do zdjęć. Żaden z przechodniów nie mógł się również oprzeć przepysznym ciastom, babom i ciasteczkom, a także „pajdom” tradycyjnie wypiekanego chleba ze smalcem i ogórkiem małosolnym oraz ekologicznym herbatkom, przygotowanymi przez członków “Zjednoczeni Pasją”.
źródło: UG w Walimiu
Dodaj komentarz
Komentarze (0)