Walimski Mistrz Jaja
17 marca w Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu odbyła się 7. edycja konkursu kulinarnego “Mistrz Jaja – Wielkanocne Tradycje Kulinarne”. Uroczystość wpisała się na stałe w kalendarz wydarzeń kulturalnych gminy Walim.
W tym roku do konkursu przystąpiło 9 uczestników, którzy zaprezentowali łącznie 18 potraw. Jurorzy oceniali nie tylko walory kulinarne, ale też sposób prezentacji potraw i dekorację stołu.
Klasyfikacja konkursu:
- Daria Sałapatek (Michałkowa) – żurek – 450 złotych
- Elżbieta Jaraczowska (Glinno) – pasztet – 350 złotych
- Kamil Król (Walim) – wielkanocny przekładaniec – 200 złotych
Uczestnicy zabawy mogli zobaczyć występy artystyczne dzieci i młodzieży z Publicznej Szkoły Podstawowej im. Polskich Noblistów w Walimiu oraz Kapeli Góralskiej Janicki.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)