Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów
Przedstawiamy absolutnie wyjątkową książkę o serze, jakiej w Polsce jeszcze nie było. Jej autorzy – Carolina Pietyra i Kamil Wernicki, właściciele krakowskiego sklepu z serami „Pod Czerwonym Kogutem” – o serach wiedzą prawdopodobnie wszystko. Tą wiedzą dzielą się w swojej książce, uchylając także rąbka tajemnicy i zdradzając przepisy na doskonałe i często nieoczywiste połączenia smakowe oraz potrawy.
„Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów” to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziemy w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. Uroku dodaje jej przepiękne wydanie wzbogacone o autorskie limeryki, ilustracje oraz zdjęcia. Książka na rynku od 23 lutego.
Dodaj komentarz
Komentarze (0)