Plenerowe warsztaty piwowarskie "Pod Przełęczą"
16 maja 2015 roku miłośnicy swojskiego jedzenia i domowego piwa po raz kolejny spotkali się w agroturystyce „Pod Przełęczą” w Rzeczce, by wspólnie uwarzyć polskiego Pilsa pod roboczą nazwą: „Bosa Sowa”.
Spotkanie miało na celu propagować ideę tradycyjnego domowego warzenia piwa i biesiad na wolnym powietrzu.
Oprócz tradycyjnej wymiany doświadczeń i przepisów piwowarskich chętnie częstowano wszystkich uczestników spotkania piwami w różnych stylach, tym razem piwowarzy przywieźli również domowe pieczywo i inne rarytasy z własnej spiżarni.
Amatorzy uroku naszych gór udali się w niedzielę na Wielką Sowę, a jeden śmiałek dokonał tego wyczynu boso!
Wszystkich zainteresowanych warzeniem zapraszamy na kolejne spotkanie 3 października 2015 roku do agroturystyki „Pod Przełęczą” w Rzeczce.
Tekst i foto.; Pod Przełęczą
źródło: walim.pl
Dodaj komentarz
Komentarze (0)