Rusza uczta dla smakoszy, czyli II edycja Wrocław Restaurant Week
Już 23 października rusza druga wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week.
Zdjęcia z profili FB restauracji, które biorą udział w tegorocznej edycji Wrocław Restaurant Week
Potrwa przed dziewięć dni, a każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.
Każda z 18 biorących udział we Wrocław Restaurant Week restauracji przygotowała trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne i deser) w cenie 39 zł. Wszystkie uczestniczące w festiwalu miejsca zostały dokładnie wyselekcjonowane pod kątem wysokiej jakości jedzenia i obsługi. Jesienna edycja inspirowana jest lokalnymi składnikami oraz daniami wywodzącymi się z kuchni Dolnego Śląska.
Restarant Week to najbardziej znany festiwal kulinarny na świecie. Jego początki sięgają 1992 roku, a w Polsce obecny jest od roku 2014. Pierwsza ogólnopolska edycja okazała się wielkim sukcesem, wzięło w niej udział ponad 25 000 gości.
Rezerwacji ostatnich wolnych stolików można dokonywać na stronie.
Restauracje biorące udział we wrocławskiej edycji:
Alyki / Baszta / CzaryMary / Dobra Karma / Kempa / La Fee Verte / La Folie / Le Chef / Mlekim i Miodem / My Corner / Nadodrze / OkWineBar / Olszewskiego 128 / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Trattoria Pasta & Vino / Vertigo Jazz Club
Dodaj komentarz
Komentarze (0)