Podniebna restauracja we Wrocławiu. Zjesz obiad 45 metrów nad ziemią!
Truskawki marynowane w szampanie i werbenie z dodatkiem jogurtowego musu z paloną białą czekoladą i tymiankowym karmelem. Wykwintny deser? To jednak nie wszystko, jeżeli dodamy, że owe truskawki są jedzone w powietrzu na wysokości 45 metrów nad ziemią. Od piątku do niedzieli we Wrocławiu na placu Solnym stoi podniebna restauracja, czyli dźwig ze stołem i krzesełkami oraz mini-kuchnią.
Goście, w liczbie 20, zostają zapięci w pasy i w zależności od posiłku, czy jest to kawa z deserem, obiad lub kolacja, ruszają 45 metrów w górę, aby nad dachami Wrocławia zjeść wykwintne dania. Deser w powietrzu jemy 15 minut, a obiad i kolację nawet godzinę.
- Proszę się nie zamieniać miejscami – żartuje obsługa Dinner in the Sky, gdy wjeżdżamy na wysokość 45 metrów. – Raz kucharzowi wypadła patelnia, bo nie trafił nią do pojemnika. No i były jeszcze oświadczyny. Najpierw nasz gość wyjął pierwszy "fałszywy" pierścionek, który potem specjalnie upuścił. Była chwila wahania, ale potem pan wyjął z kieszeni już właściwy pierścionek – tak odpowiada nam obsługa na pytanie o nietypowe zdarzenia na platformie Dinner in the Sky.
- To był prezent na Dzień Dziecka od taty – mówi Kinga, która razem ze mną wjeżdża na 45 metrów nad ziemię.
A i co ważne, krzesełka w podniebnej restauracji są obrotowe i jak twierdzą pracownicy - najlepiej usiąść na rogu stołu, gdyż tam jest najlepszy widok.
Za dinner in the sky, w składzie którego znajdują się przystawka, danie główne oraz deser, trzeba zapłacić 389 zł, natomiast coctail in the sky, podczas którego barman podaje wyborne trunki, kosztuje 183 zł. Lunch in the sky z przystawką kuchni włoskiej i daniem głównym oraz pakietem napojów kosztuje 329 zł.
Adriana Boruszewska Doba.pl
Dodaj komentarz
Komentarze (0)