[FOTO, WIDEO] Jakubiak gotował lokalnie dla... świdniczan
Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny, szef kuchni w autorskiej restauracji „GAR JAKUBIAKA” oraz gospodarz popularnego programu „Jakubiak lokalnie” w telewizji Kuchnia+ był gościem pierwszej konferencji przygotowawczej Kongres Turystyki Polskiej, która wystartowała 21 października w Świdnicy.
Na świdnickim Rynku, tuż przed wejściem do teatru Jakubiak dał popis swoich umiejętności podczas dwóch pokazów. Przygotowanymi przez siebie potrawami częstował zebranych i jak się okazało głodnych dobrej kuchni mieszkańców.
Podczas drugiej odsłony gotowania pod chmurką Jakubiak przygotowywał kaczkę z kaszą orkiszową i boczniakami. Przy okazji zdradzał też kulinarne sekrety.
Wśród atrakcji przygotowanych z myślą o mieszkańcach znalazła się m.in. ścianka wspinaczkowa i stragany z miodami, drewnianymi akcesoriami czy czekoladą.
Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii.
Komentarze (7)
de6d440c74a479b51471bcab